fbpx

Infinity Jiu-Jitsu Split

Jiu Jitsu Split

Jiu Jitsu Split Academy - Infinity BJJ SPLIT

Jiu-Jitsu GI

Jiu-Jitsu GI

Jiu-Jitsu, Brazilski Jiu-Jitsu ili Gi jiu-Jitsu u ovom slučaju je iznimno popularna borilačka vještina koja se izvodi uz upotrebu kimonoa, specifične odjeće koja je postala simbol ove discipline. Ova grana jiu-Jitsua ističe se svojom tehničkom preciznošću, taktičkim pristupom i tradicionalnim vrijednostima. U ovom članku istražujemo suštinu Gi jiu-Jitsua i njegovu važnost za razvoj svakog praktikanta.

Gi jiu-Jitsu koristi kimono kao sredstvo za hvatanje, kontrolu i izvođenje tehnika. Kimono, poznat i kao GI, omogućuje praktikantima da koriste protivnikovu odjeću za pozicioniranje, hvatanje i izvođenje poluga i gušenja. Kroz ovu disciplinu, praktikanti uče kako koristiti snagu protivnika protiv njih samih, pružajući im prednost čak i protiv fizički jačih i večih protivnika.

Gi jiu-Jitsu naglašava tehničku preciznost i duboko razumijevanje mehanike borbe. Praktikanti se usredotočuju na pozicioniranje, kontrolu i prijelaz iz jedne pozicije u drugu. Također se uči o položajima poput leđa, mounta, stražnje i bočne kontrole te se razvija sposobnost održavanja i kontroliranja tih pozicija. Kroz stalno usavršavanje tehnika, praktikanti razvijaju disciplinu, strpljenje i mentalnu snagu.

Gi jiu-Jitsu također promiče vrijednosti poput poštovanja, samodiscipline, timskog duha i integriteta. Ova borilačka vještina uči praktikante kako rješavati sukobe na miran i kontroliran način, te kako prepoznati važnost vlastite sigurnosti i sigurnosti drugih. Kroz treninge i natjecanja, praktikanti razvijaju samopouzdanje, samokontrolu i samodisciplinu, što se odražava i izvan same dvorane.

Gi jiu-Jitsu također nudi izvanredne fizičke prednosti. Redovitim treniranjem, praktikanti poboljšavaju svoju izdržljivost, fleksibilnost, snagu i ravnotežu. Ova disciplina također pridonosi razvoju kardiovaskularnog sustava i koordinacije tijela. Kroz treninge se sagorijeva kalorije, toniraju mišići i jača cjelokupno tijelo.

U našem klubu pružamo strukturirane treninge koji obuhvaćaju sve aspekte Gi jiu-Jitsua, od osnovnih tehnika i pozicija do naprednih strategija i taktika. Naša atmosfera podrške i zajedništva omogućuje svakom praktikantu da se osjeća dobrodošlo i da napreduje u vlastitom ritmu.

Treninzi Gi jiu-Jitsua uključuju kombinaciju tehničkog učenja, sparinga i simuliranih borbi. Ovaj sveobuhvatan pristup omogućuje praktikantima da primijene naučene tehnike u realnom vremenu, razviju svoju reakcijsku sposobnost i steknu iskustvo u natjecateljskom okruženju. Redovito sudjelujemo na internim i vanjskim natjecanjima kako bismo svoje vještine testirali i stekli nova iskustva.

Gi jiu-Jitsu je dostupan svima, bez obzira na prethodno iskustvo ili fizičku kondiciju. Bilo da ste početnik ili napredni čan p ai natjecatelj, naš klub pruža podršku i mentorstvo kako biste postigli svoje ciljeve. Uz to, jiu-Jitsu je izvrstan način za stjecanje novih prijateljstava, upoznavanje istomišljenika i pripadnost zajednici boraca koji cijene tradiciju i ljepotu ove borilačke vještine.

Zainteresirani ste za No Gi jiu-Jitsu?

Slobodno kliknite na OVAJ LINK, prijavite se i netko će vas kontaktirati. IOli san slobodno nazovite ili pošaljite poruku i pitajte sve što vas zanima.

Svi su dobrodošli, bez obzira na godine, prethodno iskustvo ili razinu kondicije.

Contact us:

Related Post

Jiu-Jitsu za Djecu: Jeli BJJ Siguran Sport za Vaše Dijete?

Jiu-Jitsu za Djecu: Jeli BJJ Siguran Sport za Vaše Dijete?

Brazilski jiu-jitsu je odličan način za podučavanje vaše djece jer uz sport dolazi i mnogo važnih životnih lekcija kao što je kako sklapati prijateljstva, aktivnost, ...
Read More →
Infinity BJJ Split na turniru u Italiji

12 Zlatnih Medalja Za Infinity Jiu-Jitsu na Otvorenom Prvenstvu Italije

Nastupili smo na otvorenom prvenstvu Italije u Rimu, BJJ Italia Open turniru. Radi se o iznimno velikom natjecanju s preko 1200 natjecatelja. S obzirom da ...
Read More →
Zašto Trenirati Jiu-Jitsu u Našoj Akademiji / Klubu?!

Zašto Trenirati Jiu-Jitsu u Našoj Akademiji / Klubu?!

Ukoliko se pitate “gdje trenirati Jiu-Jitsu” i “što je najbolje za mene” te vas zanimaju smjernice i zanima vas koji klub izabrati mi ćemo vam ...
Read More →