fbpx

Infinity Jiu-Jitsu Split

Jiu Jitsu Split

Jiu Jitsu Split Academy - Infinity BJJ SPLIT

Jiu Jitsu No GI (Grappling)

Jiu Jitsu No GI (Grappling)

No Gi jiu-Jitsu je jednsotavno objašnjeno Jiu-Jitsu bez kimona, odnosno GI-a, kako mi u ovom sportu nazivamo kimono. No Gi Jiu-Jitsu se ističe svojom intenzivnošću i dinamikom, te pruža praktične vještine koje se mogu primijeniti u samoobrani ili natjecateljskom okruženju. U ovom članku ćemo objasniti bitne elemente No Gi jiu-Jitsua i njegovu važnost za razvoj svakoga tko trenira ili misli treniratui Brazilski Jiu-Jitsu.

No Gi jiu-Jitsu, kojeg mnogi nazivaju i “Grappling”, oslanja se na tehničku preciznost, brzinu i snagu kako bi se kontrolirao protivnik. Za razliku od klasičnog jiu-Jitsua s kimonom, No Gi jiu-Jitsu zahtijeva drugačiji pristup tehnici zbog odsustva tkanine koja se može koristiti za hvatanje ili kontrolu protivnika.

Tehnike poput poluga, gušenja, zaključavanja i opčenito kontrole proticnika izvode se koristeći prirodne pokrete tijela i protivnikovu silu kako bi se ostvarila dominacija. Uz to, ovaj stil borbe potiče razvijanje izdržljivosti, fleksibilnosti i brzine, što je od izuzetne važnosti u natjecateljskom kontekstu.

No Gi jiu-Jitsu je također izuzetno koristan za samoobranu. Budući da se velik broj sukoba u stvarnom svijetu događa s ne previše robe na napadačima, vještine koje se usvajaju u No Gi jiu-Jitsuu izravno se mogu primijeniti u takvim situacijama. Učenje kako se nositi s protivnikom bez ikakve “tvrde” odjeće može biti iznimno korisno u realnom svijetu.

Važno je napomenuti da No Gi jiu-Jitsu nudi raznolikost tehničkih elemenata koji se razlikuju od Gi jiu-jitsua, odnosno Jiu jitsua s kimonom U ovoj disciplini, važnost je stavljena na položaje, tranzicije, kontrolu i brze prelaske iz jedne pozicije u drugu. Tehnike hvatanja i poluge mogu se izvoditi samo koristeći druge dijelove tijela, poput ruku i nogu, što predstavlja razliku u odnosu na jiu-jitsu s kimonom gdje se jako puno hvatova može izsvesti sa samim kimonom.

No Gi jiu-Jitsu je zadnje vrijeme vrlo popularan kao natjecateljski sport. Natjecanja se održavaju diljem svijeta, a natjecatelji se nadmeću u različitim kategorijama težine i iskustva. Ova vrsta natjecanja pruža priliku za praktikante da testiraju svoje vještine i sposobnosti protiv drugih boraca, stvarajući uzbudljivu i dinamičnu atmosferu.

Mi u Infinity Jiu-Jitsu Split nudimo posebne No Gi treninge za naše članove kako bi se fokusirali na ovakav način borbe te smo samim time prilagodili i treninge i način treniranja u kojem smo uz tehnike u parteru nadodali i dosta hrvačkih tehnika i tehnika na nogama te ih prilagodili našem sportu kako bi naše članove učinili što efektivnijima u samoj borbi.

U našem jiu-Jitsu klubu, No Gi jiu-Jitsu je sastavni dio našeg trening programa. Kroz strukturirane treninge, iskusni instruktori pružaju podršku i mentorstvo svakom praktikantu, pomažući im da razviju vještine, samopouzdanje i disciplinu. Bez obzira na vaše ciljeve – bilo da se natječete, želite poboljšati fizičku kondiciju ili samo uživati u izazovima borilačke vještine – No Gi jiu-Jitsu je odličan izbor.

No Gi jiu-Jitsu je pristupačan sport koji može biti izazovan, ali i zabavan za sve uzraste i razine iskustva. Bez obzira jeste li početnik ili napredni praktikant, No Gi jiu-Jitsu pruža vam priliku za osobni rast, fizičku kondiciju, samoobranu i stvaranje prijateljstava unutar zajednice jiu-Jitsu entuzijasta.

Ako vas zanima što je točno grappling, zašto u drugim sportovima nazivaju Jiu-Jitsu graplingom te zašto je Jiu-Jitsu dominatan sport u grappling natjecanjima, te praktički jedini sport u grappling natjecnajima klliknite na naš članak “što je grappling”.

Zainteresirani ste za No Gi jiu-Jitsu?

Slobodno nas nazovite ili pošaljite poruku i pitajte sve što vas zanima.

Svi su dobrodošli, bez obzira na godine, prethodno iskustvo ili razinu kondicije.

Contact us:

Related Post

Jiu-Jitsu za Djecu: Jeli BJJ Siguran Sport za Vaše Dijete?

Jiu-Jitsu za Djecu: Jeli BJJ Siguran Sport za Vaše Dijete?

Brazilski jiu-jitsu je odličan način za podučavanje vaše djece jer uz sport dolazi i mnogo važnih životnih lekcija kao što je kako sklapati prijateljstva, aktivnost, ...
Read More →
Infinity BJJ Split na turniru u Italiji

12 Zlatnih Medalja Za Infinity Jiu-Jitsu na Otvorenom Prvenstvu Italije

Nastupili smo na otvorenom prvenstvu Italije u Rimu, BJJ Italia Open turniru. Radi se o iznimno velikom natjecanju s preko 1200 natjecatelja. S obzirom da ...
Read More →
Zašto Trenirati Jiu-Jitsu u Našoj Akademiji / Klubu?!

Zašto Trenirati Jiu-Jitsu u Našoj Akademiji / Klubu?!

Ukoliko se pitate “gdje trenirati Jiu-Jitsu” i “što je najbolje za mene” te vas zanimaju smjernice i zanima vas koji klub izabrati mi ćemo vam ...
Read More →