fbpx

Infinity Jiu-Jitsu Split

Jiu Jitsu Split

Jiu Jitsu Split Academy - Infinity BJJ SPLIT

Jiu Jitsu kids

7 važnih vještina koje djeca usvajaju trenirajući Jiu-Jitsu

Odgojiti sretno i zadovoljno dijete u današnje vrijeme je itekako težak zadatak. Oni su naše srećice, ljubavi, najdragocjenija blaga koje, na žalost, ne možemo odgajati pod “staklenim zvonom”.

Djeca danas moraju podnijeti mnoge prepreke kao što je loša kondicija, pretilost, nasilnici u školi, depresija, ovisnot o sjedenju za kompjuterom ili mobitelom i još mnogo toga.

A mi roditelji, naravno, želimo svojoj djeci pružiti svaku priliku da se istaknu u životu.

Jedna od stvari koje je najteže razviti kod naših najmanjih je kombinacija zdravog načina razmišljanja, fokusa i kondicije. Ova prepreka je razlog zašto djeci toplo preporučujemo učenje brazilskog Jiu-Jitsua.

Ovo je sedam važnih vještina koje se podučavaju u Jiu Jitsuu za djecu.

1. Disciplina i fokus
2. Koordinacija i motorika
3. Postavljanje ciljeva
4. Samouvjerenost
5. Samoobrana
6. Socijalizacija
7. Fitness i “Jiu Jitsu način života”

#1 Disciplina i fokus

Živimo u svijetu punom stimulacije. Konstantno gledanje u ekran igrajući igrice jarkih boja I raznih izazova, stvara ovisnost I zatupljuje male glave. Poučavanje djece da se ugase ometanja i usredotoče na zadatak koji im je pri ruci je za svakog roditelja i učitelja, monumentalan zadatak. Ono što se može desiti je da pomislite da vaše dijete ima A.D. H. D. a problem je u stvari pretjerana disktrakcija izazvana stimulacijom od strane raznih čimbenika.

Fokus nije urođena osobina s kojom smo svi rođeni. To je mišić koji djeca moraju dosljedno trenirati.

Učenje Jiu Jitsua je zabavno, ali tehnike zahtijevaju fokus, disciplinu i praksu kako bi djeca naučila. U našoj Jiu Jitsu Akademiji činimo Kids Jiu Jitsu zabavnim za učenje dok trenirate komplicirane tehnike.

Ova vrsta treninga čini da djeca uživaju obraćajući pažnju na instruktore i jačajući njihov fokus. Jiu Jitsu će ojačati i poboljšati dječju disciplinu i fokus što če se na kraju odraziti na bolji rad u školi, bolje odnose i ukupnu kvalitetu života

#2. Koordinacija i motorika

Učenje Jiu Jitsua zahtijeva od djeteta da izvodi tehnike koje sadrže mnogo malih detalja. Učenje izvođenja ovih tehnika razvija djetetove fine motoričke sposobnosti i uči ih dobrom razumijevanju baze i ravnoteže. Što vodi stvaranju jake neuromišićne veze kod djeteta i povećavanju koordinacije i ravnoteže. Namjera ovoga nije samo učiniti ih dobrima u Jiu Jitsuu. S novim neuromuskularnim vezama brzo će se prilagoditi drugim sportovima i aktivnostima tijekom života.

#3 Postavljanje ciljeva

Jiu Jitsu ima mnogo prilika za testiranje djece i mjerenje poboljšanja; natjecanje, primanje sljedećeg pojasa, izvođenje nove tehnike tijekom “rolanja” uživo ili stare protiv novog protivnika. Kroz proces učenja u Jiu Jitsuu, naučite doseći malo dalje i svaki dan raditi malo više. Cilj je poboljšati se malo po malo dok to isto činite sa samopouzdanjem svaki trening.

#4 Samopouzdanje

Svaki mladi ucenik jiu jitse pokazuje samopouzdanje

Uvijek ćete čuti da će borilačke vještine učiniti vašu djecu sigurnijima, ali Jiu Jitsu ima drugačiji aspekt od drugih borilačkih vještina. Kids Jiu Jitsu je praktičan stil za djecu bilo koje veličine i oblika. Postat će jači fizički i psihički. Jiu Jitsu je također za borbu protiv bilo kojeg protivnika, bez obzira na veličinu ili oblik. Ova činjenica je razlog zašto je Jiu Jitsu na čelu “Anti-Bully pokreta” u cijelom svijetu. Razlika u veličini između djece varira mnogo više nego između odraslih. Samopouzdanje koje se ulijeva treniranjem tehnika Jiu Jitsua nije lažno povjerenje, već povjerenje u to da se one mogu koristiti praktičnim strategijama koje će funkcionirati ako se provode ispravno.

Na treninzima, djeca kroz zabavu I igru savladavaju tehnike te vježbaju u sigurnom I kontroliranom okruženju, što im omogućuje da se bolje I spretnije suoče s nedaćama. Nećete vidjeti dijete u BJJ-u kako vrišti i lomi daske. Umjesto toga, bit će uključeni u stvarne borbene situacije pokušavajući se uhvatiti u dominantnu poziciju ili pobjeći iz neugodne i kompromitirajuće pozicije. Kada dijete razbije dasku ili izvede blistav pokret bez pravog otpora, to mu daje lažni osjećaj samopouzdanja koji se ne prenosi u stvarni svijet i može biti opasno kada shvate da njihov stil borilačkih vještina koji je naučio ne funkcionira . Povjerenje koje se ulijeva u brazilski Jiu Jitsu je stvarno jer su tehnike i trening prilagođeni njihovim vrlo stvarnim situacijama.

#5 Samoobrana

Dvoje jiu jitsu djece, dječak protiv djevojčice tijekom turnira u kući – ma slika

Konačno, BJJ će vašem djetetu pružiti PRAVO sredstvo samoobrane. Fizičko nasilje u školama je u porastu što je nečuveno! Nasilnici se ne žele zezat s nekim tko ima samopouzdanja. Žele lak plijen, nekoga tko se ne zna zauzeti za sebe. Trenirajući s nama, vaše će dijete imati više samopouzdanja, što je odvraćanje od nasilnika broj 1. Osim sigurnosti u sebe, imat će i alate za tjelesnu obranu. Ne kroz blistave, koreografirane pokrete poput plesa ili lomljenje daske, već kroz sate na strunjačama koje provodi trenirajući stvarne situacije i kako se s njima nositi koristeći BJJ.

#6 Socijalizacija

Na satovima brazilskog Jiu Jitsua djeca će upoznati mnoge nove prijatelje i razmijeniti iskustva poput vježbanja tehnika, igranja igrica i spariranja. Pitate li bilo koga tko je služio vojsku o najznačajnijim stvarima koje su stekli tijekom služenja, gotovo uvijek će reći svoje prijatelje. Prijateljstva koja su se razvila dok su se suočavala s nedaćama najvažnija su koja bi djeca mogla stvoriti. To je također izvrstan način da djeca nauče komunicirati s drugom djecom svih dobnih skupina i autoritetima poput instruktora i pomoćnih instruktora. Vidjet ćete kako vaše dijete raste i uči s novim prijateljima koje je upoznalo na satu BJJ-a i zadržati te prijatelje za cijeli život.

#7 Fitness i “Jiu Jitsu način života”

BJJ pruža zabavnu i zahtjevnu kardiovaskularnu vježbu za vaše dijete, a ono će VOLITI to raditi. Oni će izgubiti težinu kroz BJJ, dobiti temeljnu snagu i imati više energije i izdržljivosti za zahtjevne aktivnosti. Izraz “Jiu Jitsu Lifestyle” skovan je u BJJ-u kako bi opisao koliko praktičara uči živjeti. Budući da Jiu Jitsu može biti fizički zahtjevan, zdrav život postaje neophodan. Jesti zdravu hranu, pravilno spavati i svakodnevno se rastezati za održavanje tijela je od vitalnog značaja.

U mnogim slučajevima roditelji naših učenika vide koliko njihova djeca, fizički i psihički, postaju jaka i sami počnu trenirati Jiu Jitsu. Trajni Jiu Jitsu trening kao obitelj razvija snažnu obiteljsku vezu. Samo Google “Jiu Jitsu Lifestyle” i “Jiu Jitsu Family”, vidjet ćete o čemu govorimo!

U INFINITY Jiu-Jitsu Akademiji, trudimo se da idemo iznad i dalje za svaku osobu koja prođe kroz naša vrata. A ti bi mogao biti sljedeći! Nudimo Farmers Branchu praktični pristup dječjim borilačkim vještinama, a za uspjeh vam nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo!

Posjetite nas u INFINITY Jiu-Jitsu Akademiji i uvjerite se sami što nas čini najboljim DJEČJIM BORILAČKIM centrom u gradu. Samo ispunite obrazac “Saznajte Više” na stranic i svratite u posjet već danas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *