fbpx

Infinity Jiu-Jitsu Split

Jiu Jitsu Split

Jiu Jitsu Split Academy - Infinity BJJ SPLIT

Jiu-Jitsu za Djecu: Jeli BJJ Siguran Sport za Vaše Dijete?

Jiu-Jitsu za Djecu: Jeli BJJ Siguran Sport za Vaše Dijete?

Brazilski jiu-jitsu je odličan način za podučavanje vaše djece jer uz sport dolazi i mnogo važnih životnih lekcija kao što je kako sklapati prijateljstva, aktivnost, zdravlje i mnoge druge koje smo opisali u ovom tekstu. No, dolaze li ovi benefiti po cijeni? Drugim riječima, je li brazilski jiu-jitsu siguran za djecu?

Kratki odgovor je DA! Osim što je zabavan i uzbudljiv, to je jedan od najsigurnijih sportova za djecu. S obzirom na to koliko je siguran, a u isto vrijeme super učinkovit u mnogim životnim situacijama kao samoobrana i samopouzdanje nije čudno zašto je u jako malo vremena postao najpopularniji sport za djecu u Americi i koji je uveden kao obavezan u američku vojsku i policiju.

Zašto je Jiu-Jitsu siguran za vašu djecu:

Učenje igranja na podu

Pod je prirodno okruženje za djecu; to je jedan od njihovih prvih učitelja. Bebe ga koriste za učenje i razvoj ranih pokreta kao što su puzanje, okretanje preko sebe i sjedenje uspravno. Velik dio motorickih sposobnosti djeteta dolazi upravo od tih prvih “koraka” koje djeca uce u životu.

Ovi osnovni pokreti možda ne izgledaju kao temelj borilačke vještine, ali svaka tehnika u BJJ-u izgrađena je na temelju ovih osnovnih pokreta. Brazilian Jiu-Jitsu ide korak dalje, omogućujući djeci da razvijaju svoje vještine i kompetencije na podu dok istovremeno razvijaju njihovu motoriku, agilnost, fleksibilnost itd.

To je ključni aspekt Jiu-Jitsua jer djeca koja su dobri u samom kretanju tijela manje su skloni ozljedama, kako na podu, tako i u životu! Jiu-Jitsu Akademije preferiraju učenje tehnika i u “stojci” i na podu i selektivne su s tehnikama stojećeg položaja. Tipično, rušenja visoke amplitude koji mogu uzrokovati ozljede (poput onih viđenih u judu) nisu dopušteni i ne podučavaju na dječjim satovima, nego samo kada djeca odrastu pređu određenu dobnu skupinu.

Prije svega mi kontroliramo okruženje na samim treninzima za djecu osiguravajući sigurno okruženje za vaše dijete što je i najvažnije u nekom borilačkom sportu.

Naporan rad bez ozljeda glave

Tijekom Jiu-Jitsua, vaše dijete može naporno raditi i dobiti odličan trening dok se zabavlja u sigurnom okruženju. Neki sportovi, poput boksa, kickboksa, sportova koji preferiraju rušenja s visokom amplitudom, pa čak i nogometa i na oko bezazlenih sportova za djecu, također pružaju zabavan trening, ali dolaze s povećanim rizikom od ozljeda glave. Nedavne studije identificirale su potres mozga u djetinjstvu kao značajan čimbenik rizika za probleme koji se kreću od akademskog oštećenja do rane smrti. Brazilski Jiu-Jitsu ne uključuje nikakav oblik udaranja i ozljede glave rijetke su u sportu.

Treninzi u kontroliranom okruženju

BJJ akademije vrlo ozbiljno pristupaju sigurnosti djece. Treneri uvijek kontroliraju svoje učenike prije, poslije i za vrijeme treninga i osiguravaju da se djeca međusobno poštuju. Sigurno vaše dijete neće naići na zlostavljanje (bullying) dok je u našoj školi što se itekako dešava u jako puno sportova i koje su mnogi od nas doživjeli. S obzirom da je Jiu-Jitsu kao sport odlična osnova i za samomoobranu to je nešto na što posebno pazimo i čemu pridajemo veliku pažnju.

Zaključak

Dopuštanje vašoj djeci da treniraju brazilski jiu-jitsu jedna je od najboljih investicija koje ćete ikada napraviti za svoje dijete. Uz to što se nalaze i treniraju u sigurnom okruženju ovaj borilački sport naučit će ih vrijednim vještinama koje će ih pratiti cijeli život. Vještine poput samodiscipline, samopouzdanja, samoobrane, samopouzdanja, svjesnosti tijela,sposobnosti kretanja itd.

Ako vas zanima 7 važnih vještina koje će vaše dijete naučiti trenirajući Jiu-Jitsu posjetite ovaj LINK.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *