fbpx

Infinity Jiu-Jitsu Split

Jiu Jitsu Split

Jiu Jitsu Split Academy - Infinity BJJ SPLIT

Marko Ančić Dino Moskatelo Jiu Jitsu Split

Marko Ančić Osvojio Broncu na Svjetskom Grappling Prvenstvu

Marko Ančić je na Svjetskom Grappling Prvenstvu u Rusiji, na koje je otputovao s trenerom Dino Moskatelom i predstavljao Republiku Hrvatsku osvojio broncu.
Svjetsko prvenstvo je održano u Areni UFA i što se tiće same organizacije turnira od strane UWW-a moramo je pohvaliti jer svi oni koji dođu na jedno ovakvo prvenstvo imaju apsolutno sve organizirano.
Prilikom samog dolaska u Rusiju vec na aerodromu su nas dočekali asistenti koji su bili s nama cijelo vrijeme i vodili brigu o svakom segmentu našeg boravka u Rusiji. Bilo da se radi o turistickom razgledavanju grada u slobodno vrijeme, službenim sastancima, obrocima i samom turniru naši asistenti su za sve bili tu i ovim putem ih srdačno pozdravljamo.
Što se tiče samih borbi u Rusiji ukratko ćemo opisati kako je to izgledalo i kako je Marko došao do medalje.
U prvoj borbi Marko je nakon rušenja protivnika osigurao dominantu poziciju dolaskom na leđa. Nedugo zatim usljedilo je gušenje s leđa (Rear Naked Choke) i prva pobjeda.
Drugu borbu je Marko isto kao i prvu odradio odlicno. Brzim dolaskom u dominantu poziciju, u ovom slucaju, Side Control, Marko je otvorio sebi put da ostvari pobjedu gušenjem protivnika. (D’arce Choke).
Treću borbu je Marko protiv prvaka Rusije izgubio na bodove 4:2. Imali smo nekoliko taktika za ovu borbu koju smo odlucili prilagoditi samom tijeku borbe. Na kraju je sama odluka da Marko nastavi cijelu borbu na nogama ispala odlicna jer je Marko, kako smo i procijenili, uspio srušiti svog protivnika. Ali s obzirom da smo imali malih problema s pravilima koja su u nekim sitnicama drugačija od onih na koja smo navikli na BJJ turnirima, te im se bilo teško u kratkom vremenu u potpunosti prilagoditi, dogodile su se situacije gdje je Marko gubio bodove, a neki od tih pravila su i odlučila da izgubimo jednu borbu kao i neke odluke suca s kojima se, na žalost, ne možemo složiti.
Četvrta borba i pobjeda na bodove, 4:2. Samu borbu je Marko odradio takticki ispravno, te vecinu vremena kontrolirao sam tijek borbe i usprkos sitnim problemima s pravilima zasluženo pobijedio.
Ovim putem Marku želimo čestitati na ovom uspjehu i zahvaliti što je naš klub, sport i državu promovirao na najbolji mogući naćin i donio u Hrvatsku medalju za koju je trebalo puno rada i truda.
Same pripreme nisu bile ni malo lagane. Zadnjih nekoliko mjeseci Marko je imao, doslovno, svaki dan po nekoliko treninga koje je podnio bez ikakvih problema i u ni jednom trenutku se nije primjetilo da mu se nešto ne da ili da hoće veliki odmor. Pripreme su se uglavnom sastojale od svakodnevnih drillova u jutarnje sate, službenih treninga u klubu koji su se protezali i do sitnih jutarnjih sati, teretane, do odlaska u Hrvački klub Split gdje je radio na tome da poboljša borbu na nogama.
Isto tako se zahvaljujemo i svima u našem klubu @infinitybjjsplit koji su s Markom odrađivali same pripreme i trenirali s njim svakodnevno jer bez ljudi koji su trenirali s Markom u bilo koje doba dana i bili voljni pomoci u svakom trenutku sve bi ovo bilo nemoguće.
Veliko HVALA i Hrvatskom Grappling Savezu koji se maksimalno potrudio i omogucio da idemo na jedno ovako prvenstvo. Bilo je tu puno posla od same organizacije odlaska, registracije, Viza itd. što je savez odradio besprijekorno.
Ovim putem se zahvaljujemo i našim sponzorima koji su nam uvelike pomogli da odemo u Rusiju.
Splitsko-Dalmatinska Županija
VIMAB Trgovina
Bandalo Kiropraktika
Krunamode
JJ Fanatics
Nakon završetka prvenstva Marko i nema vremena za odmor te se pripreme nastavljaju s obzirom da slijede ADCC Trialsi (kvalifikacije za ADCC) u Poljskoj, a prije samog odlaska planiramo odraditi i nekoliko turnira kao dio samih priprema.
Marko Ancic grappling world championship Marko Ancic svjetsko prvenstvo Marko Ancic Dino Moskatelo Marko Ančić Infinity BJJ Split

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *